Udruženja Biznisnova - centar za proaktivo poslovanje u partnerstvu sa opštinom Sremski Karlovci i Udruženjem Dunav 1245 u okviru projekta "Biznis andjelina - promocija i razvoj inovativnog ženskog preduzetništva u lokalnoj zajednici" finansiranim od strane Ministarstva inovacija i tehnološkog razvoja organizovala je jedanaesti po redu IGNITE. Tema ovog događaja bila je žensko preduzetništvo. Događaj je organizovan 15.11.2018. u restoranu „Pasent“ u Sremskim Karlovcima sa početkom u 19h.

Publika je imala priliku da čuje zanimljive i inspirativne govornice iz Sremskih Karlovaca I Novog Sada koje se bave raznim zanimanjima profesionalno ili iz hobija.

Ignite je globalni pokret držanja brzih i kratkih prezentacija sa ciljem da inspirišu i predstave nove ideje publici u neformalnom okruženju. Ignite je, kao pokret, odnosno događaj, prvi put održan u Sijetlu 2006. godine. Za veoma kratko vreme postao je internacionalni fenomen. Danas se ovaj brz i dinamičan način prezentovanja ideja praktikuje u više od 100 gradova širom sveta - svuda po istim jednostavnim pravilima: svako ima pravo da se prijavi kao učesnik Ignite-a; prezentacije traju po 5 minuta; svaka prezentacija se sastoji od po 20 PowerPoint slajdova; slajdovi se automatski smenjuju na svakih 15 sekundi; a prezenter nema kontrolu nad menjanjem slajdova.